Spring naar content

RECEPT: JAPANSE NOEDLES

Begin de nieuwe week goed met een recept uit onze laatste Pack Detox: JAPANSE NOEDELS.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 120gr volkoren rijstnoedels
 • 1 aubergine
 • 1/2 mango
 • 1/2 rode ui
 • 1/2 bussel gehakte koriander
 • 1 handvol cashewnoten, gemalen en geroosterd met tamarisaus
 • 32gr gember
 • 1 limoen
 • sesamolie
 • geroosterde sesamolie
 • tamari
 • rijstazijn

Breng water aan de kook, en kook de noedels gaar gedurende 7-10 minuten. Ondertussen stoom je de aubergine en de halve mango +/- 10min (afhankelijk van je stoomoven). Voor de rauwe saus, meng je in een blender 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel tamari, 2 theelepels limoen en 16gr gember. Giet de noedels af, kruid ze met een scheut sesamolie, 1/2 limoen en een scheut rijstazijn. Voeg dan de aubergine, de mango, de gehakte cashewnoten, gehakte koriander en de resterende geraspte gember. Deze ongelooflijke rauwe saus maakt je gerecht af en neemt je mee naar Japan. PS: Dit rauwe saus kan evengoed geserveerd worden bij pastinaak, pompoen, bonen, … Smakelijk!

Posted in

beatrice

Scroll naar boven