Waarom gebruiken we uitsluitend VPPF-oliën in al onze gerechten?

Plantaardige oliën uit de eerste koude persing (VPPF) zijn oliën van superieure kwaliteit. Omdat ze koud zijn geperst, bevatten ze nog steeds vitamines, en voor sommige, omega 3 en 6. Olijf, zonnebloem, koolzaad, sesam, pompoen, saffloer, walnoot, lijnzaad, camelina, ze hebben allemaal verschillende smaken en eigenschappen.

Hier zijn enkele tips om ze te houden:

  • VPPF-oliën zijn fragiel en kunnen niet worden verwarmd (behalve olijfolie).
  • Ze moeten zich in donkere glazen flessen of metalen blikken bevinden, die ze perfect tegen het licht beschermen.
  • Niet bewaren naast de warmte van de fornuis, en een aantal (koolzaad, walnoot, pompoen, camelina, lijnzaad, saffloer) bewaar ze in de koelkast om hun ranzigheid te vertragen.
  • Als je niet veel consumeert, is het beter om ze in kleine flesjes te kopen. Hoe groter de container, hoe meer tijd de olie in contact moet komen met de lucht en oxideren.
Posted in

helene