RECEPT: RISOTTO-PADDESTOELEN, SPINAZIE EN CHAMPIGNONSAUS

Het is herfst, het wordt kouder … We verwarmen ons met een heerlijke RISOTTO-PADDESTOELEN, SPINAZIE EN CHAMPIGNONSAUS. Wist je dat paddenstoelen door sommige voedingsdeskundigen worden beschouwd als een “verborgen schat van de natuur”? Waarom? Ze zijn calorie-arm, ze bevatten veel voedingsstoffen en natuurlijke antioxidanten, en heel weinig natrium.

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de risotto:

  • 140gr volkoren ronde rijst (gedurende 12 uur in water laten weken)
  • 1 bakje paddestoelen
  • 1/2 courgette in kleine stukjes gesneden (optioneel -> lichter)
  • 4 handvol spinazie
  • 2 uien gesneden in kleine stukken
  • 1/2 teentje knoflook, gehakt
  • 2 theelepels amandelpuree
  • 2 handvol gehakte peterselie
  • 2 snuifjes gehakte rozemarijn
  • 1 theelepel morga bouillon

Voor de saus (2-3 pers):

  • 1 bakje paddestoelen
  • 4 uien gesneden in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote eetlepels witte amandelpuree
  • 2 theelepels morga bouillon
  • 2 snuifjes rozemarijn
  • kookwater
  1. Spoel de voorgeweekte rijst af en kook 25-30min in kokend water. Maak de pan in een vergiet leeg, laat het opzwellen en voeg de amandelpuree,
    morga bouillon en meng toe.
  2. Snij de groenten (paddestoel, courgette, uien, spinazie, knoflook), voeg de gehakte rozemarijn toe en kook ze mee gedurende 10 minuten (hou het kookwater voor de saus).
  3. Meng de rijst en de groenten samen met de gehakte peterselie.
  4. Voor de saus: kook de groenten (paddestoelen, uien, knoflook) met het rozemarijn gedurende 10 minuten en hou het kookwater apart. Na het koken, doe ze in de blender met de amandelpuree, de morga bouillon en het kookwater, mix tot je een romige saus krijgt.
  5. Voor het dresseren: leg de saus op de bodem van het bord en breng, aan de hand van een ronde vorm, de risotto erboven op, garneer met peterselie of rozemarijn.
Posted in

helene